Tijdlijn / verleden-heden-toekomst..

1984-1992 Noordzeevisserij, laatste 4 jaar UK-91 ‘’Stella Maris’’ gestopt vanwege weinig of geen perspectief en oplopende spanningen. Uiteindelijk met sanering van een groot deel van de mooie vloot tot gevolg.

1992 Oprichting Wiltra Holland BV, snelgroeiend transportbedrijf met enorme potentie, met name op lijndiensten en koel en vriesgroepage naar Scandinavië.

2002 Wiltra Holland BV ‘’go in concern’’ verkocht aan Evert Jansen en zn (het huidige Jansen Logistics) leuk detail; onlangs de route IJmuiden weer overgenomen.

2002 Aankoop GO-65 van wijlen Wout Lokker, compleet visserijbedrijf (eurokotter) met alle rechten.

2005 Oprichting Vebatrans BV, eerst met en vanuit partner Dayseaday BV. Het eigenvervoer omgezet naar een zelfstandig transportbedrijf op vaste routes. Focus aangebracht op distributie Nederland, België, en het Duitse Ruhrgebied. Voor de overige logistiek samenwerking met collega-bedrijven gezocht.

2006 Belangen in het zeevisserijbedrijf afgestoten.

2014 Besluit Vebatrans zelfstandig en neutraal verder door te zetten. Beide partners hebben inmiddels eigen zoons die in de startblokken staan. Vebatrans heeft zich al die tijd fors ontwikkeld tot een logistieke dienstverlener met een groeiende klantenkring in binnen- en buitenland. Het ontzorgen van de veranderende visserij in de seizoenen en visgebieden wordt een kernspecialiteit en neemt een enorme vlucht.

2015 Move en buy-out gelijktijdig met overname en opsplitsing Bonesca BV. Dayseaday neemt een controlerend belang in Bonesca (zet handelsactiviteiten door). Vebatrans neemt het vastgoed aan de Meer 10 over, met het in en externe transportmateriaal en de hele logistiek.

2015 Vebatrans verhuist naar het voormalige pand van Bonesca, uitkoop Dayseaday wordt dan ook volledig afgerond. Vanaf dan zijn wij een onafhankelijke en neutrale logistieke dienstverlener.

2019 Oprichting Vebatrans Holding BV (vastgoed) en opdracht tot ver/nieuwbouw o.a. 1500m2 geconditioneerde op en overslag met 12 extra dockshelters.

Huidige structuur van het familiebedrijf; D.Bakker Beheer BV enige a.d.h. en met twee zoons bestuurder van Vebatrans Holding BV en Vebatrans transport & logistic solutions BV. Er zijn momenteel 32 fte werkzaam, en 8 deeltijd en oproepkrachten.

Vebatrans beschikt over 25 eigen eenheden en zet daarnaast wekelijks ca 10 vaste en flexibele charters in. Er zijn met 30 jaar ervaring in transport en logistiek hele duurzame en constructieve samenwerkingsverbanden. Met de Kotra groep / Erik de Koeijer is er een verankerde en vriendschappelijke samenwerking. Met oog voor mvo, synergievoordeel en het benutten van elkaars (hub)capaciteit.

                                                                            

                                                                                          FLEXIBEL-DIENSTBAAR-AMBITIEUS