Tijdlijn / verleden-heden-toekomst..

1984-1992 Noordzeevisserij, laatste 4 jaar UK-91 ‘’Stella Maris’’ gestopt vanwege weinig of geen perspectief en oplopende spanningen. Uiteindelijk met sanering van een groot deel van de mooie vloot tot gevolg. Goed om hier nu nog te vermelden; de overblijvers zouden het beter krijgen! 

1992 Oprichting Wiltra Holland BV,snelgroeiend transportbedrijf met name op lijndiensten en koel en vriesgroepage naar Scandinavië.

2002 Wiltra Holland BV ‘’go in concern’’ verkocht aan Evert Jansen en zn (het huidige Jansen Logistics). Leuk detail; 2020 de dagelijkse route Urk-IJmuiden weer terug genomen.

2002 Aankoop GO-65 van wijlen Wout Lokker, compleet visserijbedrijf (eurokotter) met alle rechten.

2005 Oprichting Vebatrans BV, in eerste instantie samen met en vanuit Dayseaday. Het eigenvervoer omgezet naar een transportbedrijf op vaste routes. Focus op distributie Nederland, België en het Duitse Ruhrgebied. Voor de overige bestemmingen samenwerking gezocht (het benutten van specialisme).

2006 Belangen in het zeevisserijbedrijf afgestoten.

2014 Besluit om Vebatrans zelfstandig en neutraal verder door te zetten. Het bedrijf ontwikkelde zich al die tijd al zodanig dat neutraliteit en onafhankelijkheid wenselijk was.

2015 Move en buy-out gelijktijdig met overname en opsplitsing van Bonesca BV. Dayseaday neemt een controlerend belang in Bonesca (zet handelsactiviteiten door). Vebatrans neemt het vastgoed met alle in en externe transportmiddelen aan de meer 10 over. 

2015 Vebatrans verhuist naar het voormalige pand van Bonesca aan de Meer 10. Uitkoop Dayseaday wordt dan ook volledig afgerond.

2019 Oprichting Vebatrans Holding BV (vastgoed) en opdracht tot ver/nieuwbouw o.a. 1500m2 geconditioneerde op en overslag met 12 extra dockshelters.

2020/21 overname garnalen transport MJ van Oosterhout (doel garnalenvloot van Nieuwpoort tot Havneby ontzorgen). En de transportactiviteiten van Duijn en Zn IJmuiden met 5 extra eenheden voor koel/vriestransport. 

Huidige structuur van het familiebedrijf; D.Bakker Beheer BV enige aandeelhouder, en met twee zoons bestuurder van Vebatrans Holding BV en Vebatrans BV transport & logistic solutions. Er zijn momenteel 33 fte werkzaam, en 7 deeltijd en oproepkrachten.

Vebatrans beschikt over 26 eigen eenheden en zet daarnaast wekelijks ca 10 vaste en flexibele charters in. Met 30 jaar ervaring en visie in transport en logistiek zijn er zeer constructieve samenwerkingsverbanden. Nog steeds gebaseerd op het duurzame principe; het benutten van ieders specialisme. Met de Kotra groep is o.a een goede samenwerking. Met oog voor mvo, synergievoordeel en het benutten van elkaars (hub)capaciteit.

                                                                            

                                                                               FLEXIBEL-DIENSTBAAR-AMBITIEUS